fbpx

Deveti kongres Privrednikovih stipendista i srpske omladine

Srpsko privredno društvo “Privrednik” organizira Osmi kongres Privrednikovih stipendista i srpske omladine kojemu je tema “Filantropija – oslonac i poticaj mladima”.

Kao jedna od najstarijih dobrotvornih organizacija u Zagrebu, Srpsko privredno društvo Privrednik stipendira, okuplja i povezuje talentirane učenike i studente slabijih materijalnih mogućnosti. Godišnje stipendiramo  preko  50 učenika i studenata, a najviše iz zapostavljenih i ekonomski slabo razvijenih područja Hrvatske.

Mladi su jedna od najranjivijih društvenih skupina. Istovremeno mladi su gotovo jedina šansa i nada našeg društva. Na mlade se često, nažalost, prenose frustracije izgubljenih bitaka prethodnih generacija čime ih se teško sputava i onemogućuje. Naši odgojni i obrazovni sustavi nisu uvijek u funkciji slobode i zajedništva. Mišljenja smo da mladima treba pomoći da se, prije svega, nesmetano obrazuju, da nitko od njih zbog svoje trenutne socijalne situacije ne smije biti onemogućen ili zakinut u napretku i razvoju. Zbog toga Privrednik sve svoje napore i aktivnosti usmjerava prema dobrobiti mladih. Ovogodišnji kongres  i  panel  diskusiju,  koju  organiziramo  u  njegovom  sklopu,  posvetili  smo  upravo  filantropiji, solidarnostii volonterstvu: vrijednostima koje su kod nas često marginalizirane a mogu biti snažan oslonac i poticaj mladima. Na panel diskusiji o svojim iskustvima i o tome koliko je filantropija važna za razvitak i harmoniju svakog društva i zajednice govorit će predstavnici zaklada i udruženja koji svoje aktivnosti usmjeravaju prema općem dobru, prema dobrobiti mladih, ali i volonteri, dobrotvori i oni koji primaju dobročinstvo.

Kongres će se održati u subotu, 14. 12. 2019. godine s početkom u 11:30 sati u Zagrebu, u Srpskoj pravoslavnoj općoj gimnaziji “Kantakuzina Katarina Branković”, Sveti Duh br. 122. Planirano je da se Kongres završi istoga dana oko 14 sati.

I ove godine u sklopu Kongresa priređujemo svečani prijem nove generacije Privrednikovih stipendista i organiziramo zanimljiv kulturni program.

Predviđeno je da na Kongresu učestvuje do 200 mladih članova Privrednika i njegovih simpatizera i podupiratelja iz čitave Republike Hrvatske, predstavnici udruženja mladih kao i ugledni gosti iz sfere politike, privrede, obrazovanja, kulture i diplomatskih službi. Kongres je financijski pomogao Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Radujemo se vašem dolasku.

Program Kongresa

11:00 – 11:30Dolazak i registracija učesnika
11:30 – 11:50

Kulturni program

Zoran Stojanović Kizo, glazbenik
Zbor Domaćigosti
Milivoj Beader, dramski umjetnik

11:50 – 12:10Pozdravni govori organizatora i obraćanja uzvanika
12:10 – 12:20Svečani prijem nove generacije Privrednikovih stipendista
12.20 – 12.30Pauza
12.30 – 14.00

Panel-diskusija: “Filantropija – oslonac i poticaj mladima”

Renata Gubić, Zaklada “Hrvatska za djecu”
Lidija Pavić-Rogošić, ODRAZ – Održivi razvoj zajednice
prof.dr. Jovo Radić, Fondacija “Privrednik” iz Novog Sada
Srpsko privredno društvo “Privrednik”, Zagreb
SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost
Zaklada Reach for change, Zagreb

SPD Privrednik logo

Djelujemo u ime zajedničkog dobra i osnaživanja srpske zajednice u Hrvatskoj od 1897. godine.

Naši kontakti

Adresa: Preradovićeva 18/1
10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon: + 385 1 485 4478
9:00 – 17:00 (pon. – pet.)

Kontakt email

#OslonacMladima

Ne možemo pomoći svima, ali možemo pomoći nekima. I malom donacijom pomažeš puno. Svaka donacija je veliki oslonac mladima.


Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije, kao ni stajališta Agencije za elektroničke medije ni Ministarstva kulture i medija. Europska unija i Europska komisija, kao ni Agencija za elektroničke medije ni Ministarstvo kulture i medija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.