fbpx

Postani Privrednikov donator i pridruži se zajednici koja je Oslonac mladima!  Donacije se realiziraju u eurima (EUR).

  Vaši osobni podaci bit će korišteni za obradu Vaše donacije i za druge svrhe opisane u našim pravilima privatnosti.

  image/svg+xml

  Putem aplikacije m-bankarstva možeš izvršiti donaciju unutar Hrvatske i postati Oslonac mladima.

  Skeniraj barkod mobilnom aplikacijom bilo koje banke i doniraj odmah!

  Donaciju također možeš izvršiti putem Internet ili mobilnog bankarstva jednokratno ili trajnim nalogom na račun HR5723400091110367515 kod Privredne banke Zagreb (PBZ).

  Primatelj SPD Privrednik, Preradovićeva 18/1, 10000 Zagreb, Hrvatska

  Želim vam samo reći – HVALA! Privrednikova stipendija mi puno pomaže. Samo se nadam da ćete iz godine u godinu povećavati broj stipendista, jer ima puno učenika i studenata kojima je ona potrebna.

  Jelena M. | Ekonomski fakultet u Splitu, 2009.

  Što se mene tiče, definitivno ću završetkom fakulteta i pronalaskom posla pomagati drugima u vidu stipendije, jer znam koliko je čovjeku lakše napredovati uz određeni poticaj.

  Filip J. | Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, 2018.

  U budućnosti, ako budem u mogućnosti, volio bih pomagati drugima kojima je to potrebno. Pomaganje drugima me ispunjava, štoviše, zbog toga sam i odabrao svoje zanimanje.

  Ognjen G. | Medicinska škola u Osijeku, 2018.

  Ako budem u mogućnosti pomagat ću drugima kao što meni pomaže Privrednik.

  Dragana G. | Građevinski fakultet u Zagrebu, 2018.

  Ukazano povjerenje iskoristit ću najbolje što znam. Marljivim radom i redovitim polaganjem ispita opravdat ću status Privrednikovog stipendiste i ulaganja donatora.

  Aleksandra Š. | Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, 2020.

  Kroz stipendiranje zajednica pomaže pojedincu, ne samo financijski, nego nas uči da dijeljenjem onoga što imamo s drugima možemo postati jedino bogatiji i bolji.

  Milan N. | Medicinska škola u Osijeku, 2018.

  Oslonac mladima smo i ti i ja

  Većina mladih Srba u Hrvatskoj danas prolazi mnogo izazova. Škola ili neki prvi posao. Diploma i posao u struci. Uteg srpskog identiteta. Hrvatska ili druga zemlja. Tako da, dok mi još uvijek razmišljamo o prošlosti oni će budućnost pronaći negdje drugdje. Oslonac mladima smo i Ti i Ja, i svi Mi koji želimo u sadašnjosti udariti temelje bolje budućnosti.

  Mnogo je talenta i potencijala. Mnogo je neiskorištenih prilika i područja. Ali mnogo njih je siromašno. Dajmo im za znanje, to im nitko ne može uzeti. Budimo im Oslonac.

  Kako štitimo podatke donatora?

  Dodjela stipendija Srpskog privrednog društva “Privrednik” ne bi bile moguće bez velikodušne podrške naših donatora. Stoga nam je izuzetno važna briga o podacima u koje dobivamo uvid kada donirate za stipendije.

  Pročitajte kako brinemo o Vašim podacima.

  Kako trošimo donirana sredstva?

  Stipendije Srpskog privrednog društva “Privrednik” financiraju se isključivo iz donacija građana, tvrtki, organizacija i vlada.

  Donatori redovito dobivaju izvještaje o rezultatima koje zajednički postižemo u stipendiranju.

  Kako funkcioniraju donacije?

  Mjesečne donacije putem kreditne kartice ugovaraju se na period od 1 ili 2 godine, u iznosu koji sami odaberete.

  Mjesečne donacije putem trajnog naloga ugovarate samostalno s Vašom bankom u trajanju i iznosu koji sami odaberete, putem e-bankinga ili u poslovnici.

  Donaciju možete obustaviti kad god poželite tako što nas kontaktirate.

  Kako se dodjeljuju stipendije?

  Stipendije mogu dobiti samo oni učenici i studenti koji se prijave na natječaje.

  Natječaji za oba fonda, Fond Vladimir Matijević za dodjelu stipendija nadarenim učenicima i studentima i Fond Ivana Vujnović za dodjelu stipendija izvrsnim studentima, otvaraju se svake godine uoči 23. septembra, godišnjice osnivanja Društva, i traju prva dva tjedna u oktobru.

  Kome pripada budućnost Srba u Hrvatskoj?

  Budućnost pripada mladim Srbima, današnjim učenicima i studentima, koji vjeruju u svoje snove. Nažalost, oni su danas prinuđeni odreći se mnogo toga jer nemaju baš dovoljno za pristojan život. Talenta se ne odriču jer ga imaju. Mi ne možemo pomoći svima, ali svi skupa možemo pomoći nekome. Budimo im Oslonac.

  Srpsko privredno društvo ”Privrednik” u Zagrebu kroz tri stoljeća je

  OSLONAC MLADIMA

  SPD Privrednik logo

  Djelujemo u ime zajedničkog dobra i osnaživanja srpske zajednice u Hrvatskoj od 1897. godine.

  Naši kontakti

  Adresa: Preradovićeva 18/1
  10000 Zagreb, Hrvatska

  Telefon: + 385 1 485 4478
  9:00 – 17:00 (pon. – pet.)

  Kontakt email

  #OslonacMladima

  Ne možemo pomoći svima, ali možemo pomoći nekima. I malom donacijom pomažeš puno. Svaka donacija je veliki oslonac mladima.


  Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije, kao ni stajališta Agencije za elektroničke medije ni Ministarstva kulture i medija. Europska unija i Europska komisija, kao ni Agencija za elektroničke medije ni Ministarstvo kulture i medija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.