fbpx

Fond “Ivana Vujnović”

Stipendiranje i nagrađivanje odličnih studenata

Studenti koji pokazuju izvrsnost na studijima, govore najmanje dva strana jezika i značajno su uključeni u aktivnosti zajednice stipendiraju iz Fonda “Ivana Vujnović”.

Fond “Ivana Vujnović” smo osnovali 2010. godine u spomen na izuzetnu gimnazijalku Ivanu Vujnović a na inicijativu njene majke Nevenke Ljubić.

Utemeljenjem Fonda “Ivana Vujnović” oživjeli smo institut zadužbinarstva koji u srpskom narodu ima dugu tradiciju.

Mjesečna stipendija
200 eura

Inicijativa za osnivanje Fonda potekla je od gospođe Nevenke Ljubić, majke Ivane Vujnović. Ivana je imala samo 16 godina kada je zauvijek prestao njezin mladi život 1995. godine. Tek je završila drugi razred zagrebačke XVIII. gimnazije na francuskom jeziku. Bila je izvrsna učenica, izuzetna u svakom pogledu. Govorila je pored francuskog, engleski i njemački jezik. Svirala je klavir. Ivana je otišla premlada da bi imala biografiju, ali zahvaljujući dobročinstvu njene majke ona neprestano pomaže u ostvarivanju biografija mnogih ambicioznih i odličnih djevojaka i mladića. Svih onih koji imaju snove.

Oslonac mladima

Zajedničkim radom do sada smo izdvojili preko 500.000 eura za učeničke i studentske stipendije. Postanite donator i pridružite se zajednici koja je Oslonac mladima!

Prosjek ocjena

Studenti koji se prijavljuju na natječaj za stipendiranje moraju imati prosjek ocjena veći od 4,2.

Broj stipendija

Godišnje u prosjeku stipendiramo dvoje studenata.

Natječaj

Stipendije se dodjeljuju na osnovu prijava na natječaj koji je se otvara svake godine u mjesecu septembru.

Uz Privrednikovu stipendiju moj studentski život je puno lakši, jer mi stipendija omogućuje lakšu nabavku svih knjiga, materijala i virtualnih alata potrebnih za fakultet, te me također motivira na bolji akademski uspjeh.

Željko B. | Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, 2020.  

Privrednikova stipendija mi je omogućila bolje uvjete života.

Vanja V. | Medicinska škola u Osijeku, 2020.

Privrednikova stipendija za mene ne predstavlja samo financijsku pomoć, koja mi naravno puno znači, već mi je pokazatelj da se moj rad i zalaganje prati, poštuje i cijeni.

Danilo R. | Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, 2020.

Upravo mi je Privrednikova stipendija omogućila da se iskažem na poljima za koja sam uvijek imala interes. Zato Privredniku od srca hvala!

Andrea Nicol A. | XVI. gimnazija u Zagrebu, 2020.

Privrednik me prati od početka mog akademskog obrazovanja. Dolazak u novu sredinu, osim brojnih prilika, donio je i velike troškove koji bi me bez Privrednikove stipendije onemogućili u daljnjem školovanju.

Milica V. | Medicinski fakultet u Rijeci, 2020.

Smatram da je stipendija koju primam od Privrednika nagrada za moj dosadašnji rad i uspjeh. Ona je, također, i poticaj da u budućnosti uložim još više truda i rada kako bih ostvarila svoje životne ciljeve. Jednog dana i sama želim postati privrednikov donator.

Romana Lj. | Gimnazija u Belom Manastiru, 2020.

Moji roditelji školuju moju sestru i mene izvan našeg rodnog mjesta što nije nimalo lako. Zbog toga mi Privrednikova stipendija financijski puno znači. Ali, isto tako, daje mi vrlo važan osjećaj sigurnosti i pripadnosti našoj etničkoj zajednici što, također, smatram veoma bitnim.

Milan R. | Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, 2020.

Za mene je Privrednik velika podrška. Želim da što duže traje, želim mu uspjeh u radu jer je to uspjeh svih nas. Hvala mu za sve!

Adriana R. | Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku, 2020.

Ukazano povjerenje iskoristit ću najbolje što znam. Marljivim radom i redovitim polaganjem ispita opravdat ću status Privrednikovog stipendiste i ulaganja donatora.

Aleksandra Š. | Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, 2020.

Stipendija mi je uveliko olakšala studiranje, pokrila mi je u cijelosti troškove stanovanja u studentskom domu i prehrane te samim time omogućila da bez dodatnih financijskih problema uspješno završim prvu godinu.

Sanjin M. | Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, 2018.

SPD Privrednik logo

Djelujemo u ime zajedničkog dobra i osnaživanja srpske zajednice u Hrvatskoj od 1897. godine.

Naši kontakti

Adresa: Preradovićeva 18/1
10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon: + 385 1 485 4478
9:00 – 17:00 (pon. – pet.)

Kontakt email

#OslonacMladima

Ne možemo pomoći svima, ali možemo pomoći nekima. I malom donacijom pomažeš puno. Svaka donacija je veliki oslonac mladima.


Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije, kao ni stajališta Agencije za elektroničke medije ni Ministarstva kulture i medija. Europska unija i Europska komisija, kao ni Agencija za elektroničke medije ni Ministarstvo kulture i medija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.