fbpx

Centar za inicijative i razvoj ”Lazar Bačić”

Želimo stvoriti platformu koja će u ime zajedničkog dobra povezati poslovni sektor, javni sektor i sektor civilnog društva na putu razvoja naše zajednice.

Centar za inicijative i razvoj “Lazar Bačić” okuplja naše najaktivnije članove koji identificiraju probleme, osmišljavaju održiva rješenja i provode aktivnosti u cilju razvoja privrednih i kulturnih potencijala srpske zajednice u Hrvatskoj. Odgovornim i zajedničkim radom ulažemo u sebe, u svoju budućnost i u zajednicu.

Sami danas ne možemo postići ništa. Naša organizacija kao i naša zajednica djeluje i razvija se samo kolektivnim interakcijama. Neophodno je stoga okupiti se i ujediniti u zajedničkim ciljevima. Želimo izgraditi sinergiju koja se temelji na dijeljenju stručnosti, znanja i iskustva.

Najbolje ulaganje u sebe i svoju budućnost je uključivanje i pružanje najboljeg što se može. O tome svjedoče uspješne i ispunjene karijere naših osnivača kao i generacije Privrednikovaca koje su prošle našom organizacijom nakon njih. I mi u ovaj proces vjerujemo, zato vodimo ovu organizaciju.

Tvornica dodatnih vrijednosti

U Centru potičemo naše članove da svojim poduzetničkim aktivnostima pokrenu prepoznavanje i rješavanje izazova u lokalnoj zajednici na području privrede i kulture. Kroz izobrazbu i provedbu odobrenih projekata nastojimo unijeti dodatne vrijednosti koje će našu zajednicu učiniti boljim mjestom za sve.

Jednakost šansi

Posebno smo usmjereni na proces edukacije mladih koji kreće od aktivizma i volonterstva, pa sve do izgradnje kompetencija, znanja i vještina koje su primjenjive u profesionalnom okruženju te otvaraju mogućnost unapređenja životnih prilika mladih u lokalnoj zajednici.

Mreža povjerenika

Naši članovi u drugim dijelovima Hrvatske povezuju se i prenose informacije o kapacitetima i potencijalima svoga kraja. Oni poduzimaju akcije i stvaraju pozitivne promjene u svojim lokalnim zajednicama.

Lazar Bačić

(Jasenovac, 1865. — Zagreb, 1941.), trgovac i industrijalac

Vodio je trgovinu u Jasenovcu, te je poslije ondje podigao ciglanu, elektranu, pilanu, tvornicu lanaca i ljevaonicu zvona.

Bio je jedan od osnivača Srpske banke u Zagrebu. Bio je član naše uprave od 1909. godine, a kasnije i među našim najznačajnijim donatorima.

Lokaciju s njegovim tvorničkim objektima u Jasenovcu je 1941. godine nacionalizirala ustaška vlast, koja je ih poslije koristila kao radni dio Sabirnog logora Jasenovac.

SPD Privrednik logo

Djelujemo u ime zajedničkog dobra i osnaživanja srpske zajednice u Hrvatskoj od 1897. godine.

Naši kontakti

Adresa: Preradovićeva 18/1
10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon: + 385 1 485 4478
9:00 – 17:00 (pon. – pet.)

Kontakt email

#OslonacMladima

Ne možemo pomoći svima, ali možemo pomoći nekima. I malom donacijom pomažeš puno. Svaka donacija je veliki oslonac mladima.


Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije, kao ni stajališta Agencije za elektroničke medije ni Ministarstva kulture i medija. Europska unija i Europska komisija, kao ni Agencija za elektroničke medije ni Ministarstvo kulture i medija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.