fbpx

Mjesečnik Privrednik

Naše službeno glasilo obrađuje teme važne kako za našu organizaciju tako i za zajednicu u kojoj djelujemo.

Naš mjesečnik piše o privrednom, prosvjetnom i kulturnom životu srpske zajednice u Hrvatskoj. Fokusiramo se na realni život u zajednici, od položaja mladih do socijalnih priča, i želimo biti edukativni i informativni. Posebno obrađujemo teme mladih, pa kod nas svoje prve tekstove objavljuju naši stipendisti.

U našem mjesečniku čitate komentare aktualnih društvenih i kulturnih događaja, intervjue s važnim osobama iz društvenog i kulturnog života. Isto tako, pronalazite i reportaže o mladima ili socijalno ugroženim skupinama u zajednici kao i reportaže o pozitivnim društvenim i poduzetničkim praksama.

Izuzetno smo ponosni na reportažne tekstove i priče u kojima afirmativno predstavljamo uvjete privrednih aktivnosti i života na selu. Ukazujemo i na ekonomske i kulturne potencijale područja na kojima u značajnom broju žive pripadnici srpske zajednice.

Nekada

Naš mjesečnik nastavlja tradiciju izvornog samostalnog lista koji je pokrenut 1898. godine u Zagrebu i to kao glasilo Saveza srpskih zemljoradničkih zadruga. Par godina kasnije postaje naše izdanje koje smo izdavali sve do 1941. godine.

Danas

Prvi broj našeg obnovljenog glasila izašao je krajem 2007. godine i od tada izlazi bez prekida jednom mjesečno kao dodatak tjedniku Novosti.

SPD Privrednik logo

Djelujemo u ime zajedničkog dobra i osnaživanja srpske zajednice u Hrvatskoj od 1897. godine.

Naši kontakti

Adresa: Preradovićeva 18/1
10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon: + 385 1 485 4478
9:00 – 17:00 (pon. – pet.)

Kontakt email

#OslonacMladima

Ne možemo pomoći svima, ali možemo pomoći nekima. I malom donacijom pomažeš puno. Svaka donacija je veliki oslonac mladima.