fbpx

Privrednikova omladina

Želimo stipendistima i mladim članovima pružiti mogućnost za razvoj koja će ih osnažiti za kreiranje pozitivnih promjena u našoj zajednici.

Privrednikova omladina je inicijativa naših mladih članova, učenika i studenata koji u sklopu naše organizacije razvijaju svoje vještine, stječu nova znanja i povezuju se kako bi donosili odgovorne odluke i poduzimali dobre akcije. Sami danas ne možemo postići ništa, neophodno je okupiti se i ujediniti u zajedničkom cilju.

Naš utemeljitelj Vladimir Matijević svojevremeno je rekao: “Na omladini svijet ostaje; ali ta omladina mora se spremati za životni put.” Stoga, mi želimo kod naših stipendista i mladih članova graditi kompetencije, znanja i vještine primjenjive u profesionalnom okruženju i tako otvarati mogućnost unapređenja njihovih životnih prilika.

Naša zajednica djeluje i razvija se samo osmišljenom interakcijom njenih pripadnika. Tako naši mladi članovi dijele zajedničku strast, entuzijazam i kreativnost koja ih motivira da šire postojeće aktivnosti i stvaraju nove. Daju sebi priliku da se dodatno educiraju, odvaže na nove izazove i steknu dodatna iskustva.

Kongres

Kongres Privrednikovih stipendista i srpske omladine je naša centralna godišnja manifestacija na kojoj svečano primamo novu generaciju stipendista.

Edukacija

Imate priliku razvijati svoje talente i vještine te stjecati nova znanja i iskustva kroz zajednički rad i suradnju na projektima i aktivnostima. Možete učiti kroz stručne edukacije kao i kroz praktične aktivnosti.

Druženje

Imate priliku upoznati druge talentirane i obrazovane mlade ljudi istih ili različitih interesa. Možete biti bogatiji za nova prijateljstva koja će biti za cijeli život i na koja ćete se u budućnosti moći osloniti.

Budi dio društva. Uključi se!

Živimo punim plućima, komuniciramo, provodimo aktivnosti i ostvarujemo pozitivne promjene u zajednici. Zajedničkim radom razvijamo svoju kreativnost i kontinuirano učimo. Svemu što radimo pristupamo pozitivno, motivirano i iskreno dok ne pretvorimo svoje ideje u stvarnost. Kao mladi ljudi, učenici i studenti, imamo prava, ali i obaveze prema sebi i prema svojoj zajednici. Zato provodimo aktivnosti i projekte u korist naše budućnosti i naše zajednice. Prihvaćajući nove ideje, suradnju i raznolikost, strastveno i hrabro ćemo rješavati ključne izazove koji su ispred nas.

Vidiš li sebe, svoje selo, svoj grad, svoju zajednicu? Vidiš li nešto što želiš promijeniti? Vidiš li nekog koji nešto želi promijeniti? Kuća se počinje graditi postavljanjem prve cigle. Jesi li ti danas taj koji će je postaviti?!

SPD Privrednik logo

Djelujemo u ime zajedničkog dobra i osnaživanja srpske zajednice u Hrvatskoj od 1897. godine.

Naši kontakti

Adresa: Preradovićeva 18/1
10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon: + 385 1 485 4478
9:00 – 17:00 (pon. – pet.)

Kontakt email

#OslonacMladima

Ne možemo pomoći svima, ali možemo pomoći nekima. I malom donacijom pomažeš puno. Svaka donacija je veliki oslonac mladima.


Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije, kao ni stajališta Agencije za elektroničke medije ni Ministarstva kulture i medija. Europska unija i Europska komisija, kao ni Agencija za elektroničke medije ni Ministarstvo kulture i medija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.