fbpx

Fond “Vladimir Matijević”

Stipendiranje talentiranih učenika i studenata
slabijih materijalnih mogućnosti

Učenici i studenti koji pokazuju znanje, trud i talent te čije je školovanje otežano jer su iz obitelji slabijih materijalnih mogućnosti stipendiraju se putem Fonda “Vladimir Matijević”.

Fond “Vladimir Matijević” smo osnovali 2008. godine u spomen na našeg osnivača Vladimira Matijevića, uglednog trgovca i bankara.

Stipendije iz Fonda “Vladimir Matijević” dodjeljujemo na temelju dva osnovna kriterija: uspjeh u školovanju/studiranju i materijalno stanje obitelji.

Mjesečna stipendija

160 eura

studentima

80 eura

učenicima

Želimo biti oslonac mladima, želimo osnažiti srpsku zajednicu u Hrvatskoj. Fond Vladimir Matijević je rezultat suradnje i prijateljstva srpskih organizacija i institucija u Hrvatskoj, privatnih poduzetnika i pojedinaca na zajedničkom cilju ulaganja u školovanje i obrazovanje mladih.

Oslonac mladima

Zajedničkim radom do sada smo izdvojili preko 500.000 eura za učeničke i studentske stipendije. Postanite donator i pridružite se zajednici koja je Oslonac mladima!

Prosjek ocjena

Svi koji se prijavljuju na natječaje za stipendiranje moraju imati prosjek ocjena najmanje 3,5 u školi ili 3,0 na fakultetu.

Broj stipendija

Godišnje u prosjeku stipendiramo oko 100 učenika i studenata.

Natječaj

Stipendije se dodjeljuju na osnovu prijava na natječaj koji je se otvara svake godine u mjesecu septembru.

U budućnosti, ako budem u mogućnosti, volio bih pomagati drugima kojima je to potrebno. Pomaganje drugima me ispunjava, štoviše, zbog toga sam i odabrao svoje zanimanje.

Ognjen G. | Medicinska škola u Osijeku, 2018.

Što se mene tiče, definitivno ću završetkom fakulteta i pronalaskom posla pomagati drugima u vidu stipendije, jer znam koliko je čovjeku lakše napredovati uz određeni poticaj.

Filip J. | Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, 2018.

Želim vam samo reći – HVALA! Privrednikova stipendija mi puno pomaže. Samo se nadam da ćete iz godine u godinu povećavati broj stipendista, jer ima puno učenika i studenata kojima je ona potrebna.

Jelena M. | Ekonomski fakultet u Splitu, 2009.

Jednog dana se vidim kao aktivan član Privrednika, jer je Privrednik nešto nevjerojatno i zaista je čast biti dio svega toga. Fascinantan temelj koji daje ljudima poticaj da budu još bolji.

Dragan J. | Medicinska škola u Osijeku, 2009.

Privrednik me prati od početka mog akademskog obrazovanja. Dolazak u novu sredinu, osim brojnih prilika, donio je i velike troškove koji bi me bez Privrednikove stipendije onemogućili u daljnjem školovanju.

Milica V. | Medicinski fakultet u Rijeci, 2020.

Ako budem u mogućnosti pomagat ću drugima kao što meni pomaže Privrednik.

Dragana G. | Građevinski fakultet u Zagrebu, 2018.

Moji roditelji školuju moju sestru i mene izvan našeg rodnog mjesta što nije nimalo lako. Zbog toga mi Privrednikova stipendija financijski puno znači. Ali, isto tako, daje mi vrlo važan osjećaj sigurnosti i pripadnosti našoj etničkoj zajednici što, također, smatram veoma bitnim.

Milan R. | Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci, 2020.

Ukazano povjerenje iskoristit ću najbolje što znam. Marljivim radom i redovitim polaganjem ispita opravdat ću status Privrednikovog stipendiste i ulaganja donatora.

Aleksandra Š. | Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, 2020.

Nadam se kako ću ostvariti i uvjete za nastavak studiranja pod okriljem Privrednika. Čak i ako ne, ovo je za mene bilo neprocjenjivo iskustvo i prilika na kojoj ću uvijek biti zahvalna Privredniku i svim njegovim članovima.

Jelena Š. | Ekonomski fakultet u Osijeku, 2011.

Kroz stipendiranje zajednica pomaže pojedincu, ne samo financijski, nego nas uči da dijeljenjem onoga što imamo s drugima možemo postati jedino bogatiji i bolji.

Milan N. | Medicinska škola u Osijeku, 2018.

SPD Privrednik logo

Djelujemo u ime zajedničkog dobra i osnaživanja srpske zajednice u Hrvatskoj od 1897. godine.

Naši kontakti

Adresa: Preradovićeva 18/1
10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon: + 385 1 485 4478
9:00 – 17:00 (pon. – pet.)

Kontakt email

#OslonacMladima

Ne možemo pomoći svima, ali možemo pomoći nekima. I malom donacijom pomažeš puno. Svaka donacija je veliki oslonac mladima.


Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije, kao ni stajališta Agencije za elektroničke medije ni Ministarstva kulture i medija. Europska unija i Europska komisija, kao ni Agencija za elektroničke medije ni Ministarstvo kulture i medija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.