fbpx

Pravila privatnosti – Naša briga o Vašim podacima

U nastavku možete doznati više o tome kako prikupljamo, koristimo i čuvamo Vaše osobne podatke.

Srpsko privredno društva “Privrednik” djeluje u ime zajedničkog dobra i osnaživanja srpske zajednice u Hrvatskoj od 1897. godine. Jedan od naših najprepoznatljivijih programa je stipendiranje učenika i studenata koji provodimo zahvaljujući podršci donatora. Ni jedan stipendija ne bi bila moguća bez Vas. Stoga nam je važna briga o Vašim podacima, u koje dobivamo uvid kada donirate za stipendiranje.

Molimo vas da pažljivo pročitate ovaj tekst. Dajući nam uvid u svoje osobne podatke, istovremeno pristajete na njihovo prikupljanje i korištenje na načine opisane u tekstu.

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nazovite naše Tajništvo na 01 485 4478, od ponedjeljka do petka od 10 do 15 sati ili nam pošaljite elektroničku poruku na ured@privrednik.net.

Kako prikupljamo podatke

Podaci su ključni u našem nastojanju da pomognemo našim stipendistima. Pomažu nam da za njih djelujemo na najučinkovitiji mogući način te da naša komunikacija s Vama bude pravovremena i relevantna.

Podatke prikupljamo u sljedećim situacijama i na sljedeće načine:

» Kada ste u izravnoj interakciji s nama – primjerice, kada donirate nam sredstva općom uplatnicom ili nazočite nekom našem događaju. » Kada ste u interakciji s trećom stranom – primjerice ako donirate koristeći internetsku stranicu koja nije naša. U tim slučajevima pazimo da i oni maksimalno štite Vaše podatke. » Kada posjetite našu internetsku stranicu – prikupljamo podatke poput onih o pod-stranicama koje posjećujete ili o poveznicama koje klikom odaberete. Ti nam podaci pomažu da unaprijedimo svoju stranicu i Vaše korisničko iskustvo te da s Vama dijelimo informacije ili apele za koje mislimo da će vas zanimati. Kao i većina drugih internetskih stranica, i mi pritom koristimo „kolačiće” (eng. cookies), no ti se podaci koriste kao skupne, anonimne informacije iz kojih se ne mogu identificirati pojedinci. Više o upotrebi „kolačića” možete saznati ovdje. » Iz drugih izvora podataka koji su javno dostupni – kako bi nam pomogli da Vas bolje razumijemo i osiguramo da je naša komunikacija prilagođena Vama! Da bismo to mogli, ponekad ćemo se koristiti javno dostupnim izvorima podataka (poput telefonskog imenika) ili informacijama objavljenima u medijima.

Koje podatke prikupljamo

Podaci koje prikupljamo ovisit će o vrsti komunikacije s Vama, ali mogu uključivati Vaše ime, poštansku adresu, e-adresu, broj telefona ili mobitela, bankovne podatke, OIB, datum ili godinu Vašeg rođenja te spol.

Također čuvamo podatke o Vašim donacijama, događajima ili natječajima na koje ste se prijavili ili na kojima ste sudjelovali te važne pojedinosti iz komunikacije s našim kolegama i kolegicama iz Tajništva.

Sve to radimo kako bismo s Vama komunicirali na najprikladniji način jer znamo da to puno znači velikom broju donatora koji nas podržavaju.

Ponekad ćemo možda koristiti i usluge treće strane da nas podrži u ovom radu – doznajte više o tome u dijelu „S kim dijelimo vaše podatke”.

Kako koristimo Vaše podatke

Koristit ćemo Vaše podatke u komunikaciji o našim aktivnostima, za koje procijenimo da bi Vas mogli zanimati, ili u administrativne svrhe. Radi se, primjerice:

» o pružanju informacija koje ste sami zatražili od nas ili za koje se može razumno pretpostaviti da ih očekujete; » o komunikaciji u vezi s Vašim donacijama i o provjeri podataka o njima; » o obavještavanju o novostima u našem radu te o obavještavanju o drugim načinima na koje nas možete podržati; » o obrađivanju Vaše donacije te o provjeri financijskih transakcija; » o pozivima na sudjelovanje u našim događanjima; » o informacijama o natječajima za stipendiranje na koje ste se prijavili.

Ovisno o tome na koji ste način kontaktiranja pristali, možemo Vam se javiti poštom, telefonom ili elektroničkom poštom. U svakom trenutku možete promijeniti način na koji Vam se javljamo tako što ćete nazvati naš Odjel za podršku donatora – molimo pročitajte odjeljak „Kako možete promijeniti način na koji želite da Vas kontaktiramo”.

Kada unesete podatke u obrazac na našoj internetskoj stranici te ga počnete ispunjavati, ali ga ne dovršite uspješno, možda ćemo Vam poslati e-poruku da bismo provjerili možemo li Vam kako pomoći u slučaju da ste se susreli s nekom poteškoćom.

Ako biste željeli da ne analiziramo Vaše podatke ili da ih ne povezujemo s javno dostupnim podacima, molimo Vas da to javite našem Odjelu za odnose s donatorima.

S kime dijelimo Vaše podatke

Povremeno ćemo Vaše podatke podijeliti s partnerima koji u naše ime provode aktivnosti dogovorene ugovorima. Time je zajamčeno da suradnici djeluju isključivo prema našim uputama te da Vaše podatke neće koristiti za svoje vlastite svrhe ili ih dijeliti s trećim stranama.

Naši suradnici poštuju standarde zaštite osobnih podataka te imaju uspostavljene sustave i procese kojima se štiti privatnost vaših podataka. Obećavamo da će Vaši podaci uvijek biti sigurni s nama te da ih nikada nećemo prodati ili zamijeniti za informacije s drugim organizacijama.

Ako ste korisnici društvenih mreža, Vaše ćemo podatke možda upotrijebiti kako bismo vama i drugima poput Vas putem tih platformi javili najnovije vijesti i informacije o tome kako možete podržati ranjivu djecu. Ciljanu komunikaciju i oglašavanje na društvenim mrežama možete onemogućiti na internetskim stranicama ili aplikacijama kao što su Facebook, Instagram i Twitter.

Postoji mogućnost da ćemo otkriti Vaše osobne podatke ako se to od nas traži zakonom ili ako vjerujemo da je takav čin nužan za zaštitu i obranu prava, vlasništva ili sigurnosti Srpskog privrednog društva “Privrednik”, naših internetskih stranica, naših posjetitelja te za druge zakonske svrhe.

Kako čuvamo Vaše podatke

Pazimo da su uspostavljene sve odgovarajuće kontrole kako bismo se dobro brinuli o Vašim podacima.

Svi djelatnici koji imaju pristup osobnim podacima razumiju važnost čuvanja Vaših podataka u svakom trenutku te prolaze obuku koja im u tome pomaže.

Osiguravamo najstrože kontrole za financijske, osjetljive i druge kategorije podataka u skladu s regulatornim i pravnim obvezama za upravljanje ovim vrstama informacija.

Ponekad ćemo podatke koje ste nam dali prenijeti drugim našim uredima te ćemo se za to morati koristiti pružateljem usluga ili partnerom izvan Europskog gospodarskog prostora (EEA), što potencijalno može uključivati i neku zemlju koja nema istu razinu zaštite podataka kao Hrvatska. U tim slučajevima poduzimamo sve mjere kako bismo osigurali sigurnost Vaših podataka, uključujući i poštovanje sporazuma između EU-a i SAD-a o zaštiti privatnosti.

Kada jednom zaprimimo Vaše podatke, dajemo sve od sebe kako bi oni bili sigurni u našim sustavima i tijekom prijenosa između naših sustava i naših partnera koji rade za nas.

Koliko dugo čuvamo Vaše podatke

Čuvat ćemo Vaše osobne podatke koliko to bude potrebno za konkretnu aktivnost te za ispunjavanje pravnih ili regulatornih obveza. To činimo zato da Vam možemo pružiti usluge ili informacije koje ste zatražili, radi njegovanja odnosa s Vama te kako bismo osigurali da Vam se ne javljamo ako ste tako tražili.

Imate pravo tražiti da više ne obrađujemo Vaše podatke, a to možete učiniti kontaktiranjem našeg tajništva: pisanim putem na adresu SPD Privrednik, Preradovićeva 18/1, 10 000 Zagreb, elektroničkom porukom na ured@privrednik.net ili telefonom na broj 01 485 4478.

Ako želite zatražiti uvid u podatke koje imamo o Vama, molimo vas da pošaljete opis informacija koje biste željeli dobiti na uvid, kao i dokaz o svojem identitetu. To također možete učiniti pisanim putem na adresu našeg tajništva: SPD Privrednik, Preradovićeva 18/1, 10 000 Zagreb; elektroničkom porukom na ured@privrednik.net ili telefonom na broj 01 485 4478.

Kako možete promijeniti način na koji Vas kontaktiramo

Želimo njegovati otvorenu i dobru komunikaciju s Vama. Ako želite promijeniti način komunikacije ili ažurirati svoje podatke, slobodno se obratite Odjelu za podršku donatora elektroničkom porukom na ured@privrednik.net ili telefonom na 01 485 4478 (od ponedjeljka do petka, 10 – 16 sati.).

Ako više ne želite dobivati obavijesti od nas, možete kliknuti na poveznicu unsubscribe na kraju naše e-poruke.

Kontakt

Srpsko privredno društvo “Privrednik”
Preradovićeva 18/1, Zagreb
OIB: 76477474267

E-mail: ured@privrednik.net
Telefon: +385 1 485 4478 (Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.)

SPD Privrednik logo

Djelujemo u ime zajedničkog dobra i osnaživanja srpske zajednice u Hrvatskoj od 1897. godine.

Naši kontakti

Adresa: Preradovićeva 18/1
10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon: + 385 1 485 4478
9:00 – 17:00 (pon. – pet.)

Kontakt email

#OslonacMladima

Ne možemo pomoći svima, ali možemo pomoći nekima. I malom donacijom pomažeš puno. Svaka donacija je veliki oslonac mladima.


Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije, kao ni stajališta Agencije za elektroničke medije ni Ministarstva kulture i medija. Europska unija i Europska komisija, kao ni Agencija za elektroničke medije ni Ministarstvo kulture i medija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.