fbpx

Deseti Privrednikov kongres

Kao jedna od najstarijih dobrotvornih organizacija u Zagrebu i najstarija živuća organizacija Srba u Hrvatskoj, Srpsko privredno društvo Privrednik kroz tri stoljeća svoga postojanja stipendira, okuplja i povezuje talentirane učenike i studente slabijih materijalnih mogućnosti. Ove školske/akademske godine Privrednik stipendira do sada najveći broj učenika i studenata: ukupno njih 102. Mjesečne stipendije iznose od 500 (učeničke) do 1.200 kuna (studentske).

Ovogodišnji Privrednikovi stipendisti dolaze iz Knina, Benkovca, Golubića, Biskupije, Imotskog, Borova, Vukovara, Negoslavaca, Bobote, Mirkovaca, Plaškog, Krnjaka, Srba, Gračaca, Vrginmosta, Bjelovara, Gline, Topuskog, Daruvara, Pakraca, Belog Manastira, Dalja, Osijeka, Zagreba,…

Ovogodišnji Privrednikov kongres, na kojem će se svi oni okupiti, održat će se u subotu, 11. decembra 2021. godine s početkom u 12 sati.

Na Kongresu putem Zoom aplikacije službeno će biti promovirani dobitnici stipendija. U sklopu Kongresa će biti prikazan i kratki film o Privredniku, a u ime stipendista obratit će se i njihov predstavnik.

Kongres će biti uživo emitiran na YouTube kanalu Privrednika (OVDJE), kao i na Facebook stranicama Privrednika (OVDJE) i P-portala (OVDJE).

Kongres je financijski pomogao Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske

SPD Privrednik logo

Djelujemo u ime zajedničkog dobra i osnaživanja srpske zajednice u Hrvatskoj od 1897. godine.

Naši kontakti

Adresa: Preradovićeva 18/1
10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon: + 385 1 485 4478
9:00 – 17:00 (pon. – pet.)

Kontakt email

#OslonacMladima

Ne možemo pomoći svima, ali možemo pomoći nekima. I malom donacijom pomažeš puno. Svaka donacija je veliki oslonac mladima.


Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije, kao ni stajališta Agencije za elektroničke medije ni Ministarstva kulture i medija. Europska unija i Europska komisija, kao ni Agencija za elektroničke medije ni Ministarstvo kulture i medija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.