fbpx

Mihajlo vitez Zubović

(Vrelo, Korenica, 1832. – Zagreb, 1913.), domobranski major, narodni zastupnik.

Profesor na domobranskoj vojnoj akademiji u Pešti. Nosilac titule vitez željezne krune trećeg reda, medalje za zasluge na crvenoj traci, ratne medalje, jubilejske medalje i jubilejskog krsta.

Osnivač i pokretač Srpske čitaonice u Zagrebu. Jedan od osnivača i član Upravnog odbora Saveza srpskih zemljoradničkih zadruga. Predsjednik Nadzornog odbora Srpske banke, doživotni član Izvršnog odbora.

Bio je član Patronata Privrednikovih dobrotvora. Poklonio je Privredniku 1912. godine dvokatnicu u Medulićevoj ulici broj 30 u Zagrebu.

SPD Privrednik logo

Djelujemo u ime zajedničkog dobra i osnaživanja srpske zajednice u Hrvatskoj od 1897. godine.

Naši kontakti

Adresa: Preradovićeva 18/1
10000 Zagreb, Hrvatska

Telefon: + 385 1 485 4478
9:00 – 17:00 (pon. – pet.)

Kontakt email

#OslonacMladima

Ne možemo pomoći svima, ali možemo pomoći nekima. I malom donacijom pomažeš puno. Svaka donacija je veliki oslonac mladima.


Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije, kao ni stajališta Agencije za elektroničke medije ni Ministarstva kulture i medija. Europska unija i Europska komisija, kao ni Agencija za elektroničke medije ni Ministarstvo kulture i medija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.